HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.10.2022.

Tribina za mlade „Budite sol zemlje“ u Župi Dobrog Pastira u Brestju

U župi Dobrog Pastira u Brestju u utorak 25. listopada 2022. organizirana je tribina za mlade na temu „Budite sol zemlje“. Gost tribine bio je vlč. Kristijan Tušek, povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije koji je na početku svog izlaganja pozvao mlade da odgovore na nekoliko pitanja o tome što su njihove želje, mogu li te želje biti dobre ili loše. Zanimljivi su bili odgovori mladih na pitanja što očekuju od sebe, drugih, crkve, svećenika i Boga. Često čujemo da na mladima svijet ostaje, da su mladi budućnost. Međutim, i to papa često naglašava, mladi su sadašnjost. "Vi ste mladi sad, sad ste život župe i Crkve i treba se i vaše mišljenje čuti", istaknuo je vlč. Tušek.



Zatim je mladima pročitao odlomak iz Ivanovog evanđelja u kojem učenici pitaju Isusa gdje stanuje te im je približio što točno znači to pitanje i što su očekivali učenici od njega te ponašamo li se i mi u svakodnevnom životu kao oni koji žele da Isus ispuni sve njihove želje, bile one dobre ili ne.

Na kraju susreta vlč. Tušek je pozvao mlade da nikad ne odustanu od molitve te kako ona ne treba trajati dugo. "Neka vam molitva bude kao razgovor s prijateljem, obraćajte mu se kroz cijeli dan, svaki dan. I ne bojte se biti drugačiji jer zaista i danas u našoj crkvi ima puno mladih ljudi koji se odlučuju biti Isusovo svijetlo u svojim obiteljima, društvu, školi", poručio je mladima vlč. Tušek.



Susret je, kao što je uobičajeno, završio molitvom Oče naš za bogoslove iz župe, ovogodišnjeg mladomisnika, sve mlade koji razmišljaju o svećeničkom i redovničkom pozivu te za župnika i sve svećenike, redovnike i redovnice.

Nakon susreta druženje je nastavljeno uz palačinke i sokove te se vlč. Tušek pobliže upoznao sa članovima zajednice mladih ove župe. 

Ines Sosa Meštrović
Ispišite stranicu: