HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.09.2016.

Tko Mariju ljubi, taj se ne gubi!



Trodnevna duhovna priprema za blagdan Blažene Djevice Marije Žalosne nastavljena je u utorak, 13. rujna 2016., na spomendan sv. Ivana Zlatoustog. Svetu misu predslavio je i propovijedao vlč. Ivan Grbešić, duhovnik u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati.

Okupljenim vjernicima vlč. Ivan posvijestio je da smo došli na svetu misu kako bismo slavili Isusa koji jedini svaku našu žalost pretvara u radost, kao što je to učinio u evanđelju na primjeru žalosne majke kojoj je umro sin jedinac. Prema tumačenju sv. Ambrozija, to je slika Crkve koja plače nad onima što umiru u grijehu jer smrt zbog grijeha je vječna.



Međutim, upravo u primjeru Isusa iz evanđelja vidimo Božje lice. Bog ide ususret našoj smrti i ne miri se njome. „Bog kad vidi da nismo dobro, a najveći uzrok tome je grijeh, dolazi k nama“, naglasio je vlč. Ivan te dodao da nas Isus toliko ljubi da je ostavio nebo, „hotel s pet milijuna zvjezdica“, i došao je k nama da bi nas spasio jer nas je ljubio. Stoga, kada se pitamo je li Isus strog i opasan, trebamo pogledati na križ kako bismo vidjeli koliko nas voli.

„Važno je da Isus postane moj 'favorit' u životu“, rekao je vlč. Ivan te potaknuo vjernike da ne budu kršćani-kukavice. Recept za sretan život je biti s Isusom, ići s Isusom do kraja, a to će moći oni koji imaju Marijinu vjeru jer tko Mariju ljubi, taj se ne gubi, zaključio je vlč. Ivan.


Elizabeta Mikulić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Foto: Miroslav Kadija

Ispišite stranicu: