HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.07.2023.

Titular Župe sv. Ane u Gornjem Prekrižju

U srijedu 26. srpnja 2023., na blagdan sv. Ane i sv. Joakima, svečanu svetu misu u župnoj crkvi sv. Ane u Gornjem Prekrižju u 18 sati predvodit će vlč. mr. sc. Milan Dančuo, profesor liturgike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Prije svete mise bit će mogućnost za sakrament sv. ispovijedi.


U četvrtak 27. srpnja 2023. godine slavi se Vranekovićevo 2023. - obilježavanje 59. obljetnice smrti omiljenog krašićkog župnika Josipa Vranekovića (16. ožujka 1921. - 26. srpnja 1964.). Svečano misno slavlje u 10 sati predslavi biskup u miru mons. Josip Mrzljak, u zajedništvu s umirovljenim biskupima mons. Jurjem Jezerincem i mons. Nikolom Kekićem te sa ostalim svećenicima i časnim sestrama rodom iz krašićkog kraja.

Prije svete mise molit će se krunica, a nakon mise na grob župnika Vranekovića položit će se cvijeće, upaliti svijeće i moliti za pokojnika.


U nedjelju 30. srpnja 2023. u 11 sati vani na otvorenom, ispred crkve sv. Ane na Gornjem Prekrižju, slavit će se svečana sveta misa koju će predslavit preč. dr. Denis Barić, dekan Zbora prebendara Crkve zagrebačke, koji će ujedno podijeliti i sakramenat sv. krizme dvoje krizmanika: (Mateju Kralju i Tei Plavetić). Toga dana neće se slaviti sveta misa u Krašiću u 11 sati.
Ispišite stranicu: