HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.04.2023.

Tisuću hodočasnika u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu



Župljani župe svetog Ivana Krstitelja iz Slavonskog Kobaša, župljani župe svetog Petra u Šumi u Istri, te vjernici iz Varaždina hodočastili su u Nacionalno svetište svetog Josipa u subotu 22. travanja 2023. godine. Tom je prigodom misno slavlje predvodio vlč. Goran Kovačević, župnik Slavonskog Kobaša, u koncelebraciji pavlina o. Jure Josipovića, OSPPE iz Svetog Petra u Šumi i mons. Antuna Sentea, rektora Josipova svetišta.

U prigodnoj je homiliji mons Sente okupljenim Josipovim hodočasnicima protumačio dnevno evanđelje u kojem uplašene učenike na moru Isus skalanja na sigurno obalu. "Na sličan način i nas Bog vodi kroz različite životne oluje te očekuje da se ne umorimo zazivati Boga i obnavljati vjeru kako bi nas na kraju doveo u sigurno luku spasa", kazao je mons Sente.

U popodnevnim satima Josipovo svetište u Karlovcu posjetilo je petstotinjak hodočasnika Šibenske biskupije predvođeni svojim biskupom mons. Tomislavom Rogićem te svojim župnicima. Vjernici Šibenske biskupije sudjelovali su pobožnosti svetom Josipu. Mons. Sente upoznao ih je s važnim podatcima iz povijesti Josipova svetišta i štovanja svetog Josipa u hrvatskom narodu.

Pri kraju liturgije mons. Rogić hodočasnicima je udijelio blagoslov, što je bila i zadnja, odnosno četvrta postaja Biskupijskog zahvalnog hodočašće u prigodi 725. godišnjice Šibenske biskupije od 21. do 22. travnja 2023. godine. Od Nina, preko Krašića i Marije Bistrice do Josipova svetišta u Karlovcu. (as)
Ispišite stranicu: