HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.05.2021.

Tiskovni ured sudjelovao na webinaru Dikasterija za komunikaciju

U petak, 21. svibnja, vatikanski Dikasterij za komunikaciju organizirao je i održao webinar povodom 50. obljetnice objavljivanja Pastoralne upute „Communio et progressio“. Na webinaru, koji se održao putem Zoom aplikacije, sudjelovale su djelatnice Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije Ivana Bosiljevac i Manda Zrno.


 
Uvodnu molitvu predvodio je vlč. Lucio Adrian Ruiz, tajnik Dikasterija za komunikaciju, a na početku je sudionike iz cijeloga svijeta pozdravio je dr. Paolo Ruffini, prefekt Dikasterija. U svom obraćanju podsjetio je sudionike kako su kršćani pozvani biti u svijetu, ali ne od svijeta (usp. Iv 17, 14-15) te da u digitalnoj eri trebamo dinamično razmišljati, koristiti tehnologiju s ciljem povezivanja ljudi te dati svoje vrijeme, svoje vještine kako bismo svjedočili Krista.
 
Prvo izlaganje održao je don Fabio Pasqualetti, profesor sa Salezijanskog pontifikalnog sveučilišta na temu Od socijalne do digitalne komunikacije: obrazovne i socijalne implikacije te je istaknuo kako nam je digitalizacija omogućila komunikaciju u realnom vremenu, ali kako živimo u vremenu kada nam tehnološki napredak omogućava da uštedimo vrijeme, no istovremeno nam oduzima vrijeme za nas.


 
Druga izlagačica bila je dr. Daniella Zsupan-Jerome sa Sveučilišta Saint John u Minnesoti, a govorila je o duhovnosti komunikacije u digitalnoj kulturi, naglašavajući važnost slušanja, dijaloga prema zajednici i istinitosti u komunikaciji. Nadalje, sudionicima se obratila i s. Nathalie Becquart govoreći o obrazovanju mladih u digitalnom okruženju i izazovima s kojima se nose.
 
Na kraju webinara u diskusiju su se uključili predstavnici iz cijelog svijeta govoreći o vlastitim iskustvima i izazovima s kojima su suočeni.


Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: