HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.06.2017.

Tijelovo na Vivodini



Šezdeseti dan nakon Kristova uskrsnuća slavimo ustanovljenje svete Euharistije – rođendan mistične Kristove crkve – blagdan Tijela i Krvi Kristove, a što zapravo obilježavamo u svakoj svetoj misi i susrećemo se sa živim Kristom pod prilikama kruha i vina. Zato je svaka sveta misa – tajna i toj tajni treba pristupiti s najvećim strahopoštovanjem. Tako nam i sveti Toma pjeva „Klanjam ti se smjerno, tajni Bože, naš...“

I naša župa Svetog Lovre na Vivodini poklonila se Kristu Bogu pronoseći u procesiji Presveto kroz našu Vivodinu i do raspela u Varaštovcu moleći za blagoslov svim žiteljima naše župe, ali i cijeloj domovini. Prvopričesnici su simbolički bacali latice cvijeća pred Presvetim Sakrametom u svojim bijelim haljinama.

Razmišljajući o tajni svete mise, koju je u današnjoj propovijedi istakao velečasni Markač, i sudjelujući u procesiji euharistijskim pjesmama, čitanjima, zazivima i molitvama, osjećamo se sigurni pod Njegovom moćnom zaštitom. Jer nikakvo zlo ili bilo kakva nepogoda ne može se dogoditi bez Njegova znanja – to spoznanje zapravo je pravo „osiguranje ovdje na zemlji“!

Sanja Benković-Marković,
župna medijska suradnica

Ispišite stranicu: