HR

Aktualnosti

Objavljeno: 15.03.2021.

Svjedočanstvo sestre Elizabete Žuljević o životu u Ugandi


 „Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25,40)

Četvrta korizmena nedjelja u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Stenjevec bila je posebna. Kratko svjedočanstvo s okupljenim vjernicima podijelila je sestra Elizabeta Žuljević, školska sestra franjevka Krista Kralja, Bosansko-hrvatske provincije.

Njeno svjedočanstvo je posebno jer je misionarka u Ugandi. Ona kao što je to činio i sveti Franjo, pomaže onima koji su u najvećoj potrebi. Dotaknula je srca vjernicima kada je podijelila težak život naroda u Ugandi.



Nismo svjesni da imamo sve što nam je potrebno, dok stanovnici Ugande nemaju osnovno za život. Rijetki su oni koji idu u školu, njihova hrana uglavnom je ista jer si ne mogu priuštiti bolje, a mnogi jedu jednom dnevno. Hrana koja je njima najvrjednija je kukuruzno brašno i grah, ali i za to se treba potruditi. Većina stanovnika živi na selu i preživljava od uzgoja stoke i obrađivanja zemlje.

Sestre također pomažu ljudima u školovanju, liječenju i hrani. Ljudima je važno obiteljsko zajedništvo i društveni život, a obitelji su s brojnom djecom.  

Ohrabrimo se i odazovimo se kako bismo i mi mogli, na slavu Božju, pomoći našoj braći i sestrama.
Budimo milosrdni prema onima koji su žedni i gladni!
 
Autor: Patricia Gojani
Foto: Patricia Gojani

Ispišite stranicu: