HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.11.2017.

Sveti Josip privlači hodočasnike svih uzrasta



Sveti Josip i u ovim prohladnim danima privlači hodočasnike u karlovačko svetište koji mu, uvjereni u snagu njegovog zagovora, dolaze sa svojim molitvama, potrebama i poteškoćama. Proteklog vikenda, u subotu 11. studenog 2017. pohodili su ga oni najmanji. Sedamdesetak djece iz Ludbrega predvođeno svojim župnim vikarom vlč. Kristijanom Stojkom došlo je s namjerom da bolje upoznaju onoga koji je čuvao, hranio i odgajao Spasitelja i da se preporuče u njegov zagovor. U Svetištu su slavili svetu misu i prekrasno je bilo čuti dječje glasiće kako u zajedništvu mole i pjevaju Gospodinu.



U nedjelju 12. studenog k svetom Josipu hodočastili su vjernici Župe BDM Majke Crkve iz zagrebačkog naselja Trnovčica predvođeni župnim vikarom p. Zvonkom Šeremetom, SCJ, koji je predvodio misno slavlje u 11 sati. Mnogi od njih pristupili su sakramentu pomirenja, a nakon svete mise nastavili su druženje u pastoralnom centru Svetišta.



Nakon njih u Svetište su hodočastili članovi župnog zbora Župe sv. Mihovila iz Omiša predvođeni župnikom don Matom Čulićem. Nakon okrijepe u pastoralnom centru nastavili su s upoznavanjem Svetišta i sudjelovali u pobožnosti svetom Josipu, a svoj dar pjevanja iskoristili su kao dar i zahvalu svetom Josipu.



Posljednji hodočasnici toga dana, odnosno hodočasnice, bile su igračice Odbojkaškog kluba „Don Bosco“ predvođene don Danijelom Vidovićem. One su uoči utakmice 1. B nacionalne odbojkaše lige misnim slavljem u Josipovom svetištu zahvalile i molile za nakane koje nose u srcu.



Sve hodočasnike uobičajeno je gostoljubivo dočekao i pozdravio mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta, upoznao ih s poviješću i brojnim znamenitostima Svetišta te im iznio obilje informacija o svetom Josipu i snazi njegovog zagovora.

Matija Barberić
Ispišite stranicu: