HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.06.2017.

"Sveti Josip i očinstvo" - tema je novog broja časopisa "Lađa"


Godinu svetog Josipa, koju je za Zagrebačku nadbiskupiju 19. ožujka proglasio kardinal Josip Bozanić, svojom okvirnom temom prati i Lađa, časopis za promicanje religioznog odgoja i vrjednota kršćanske kulture. Kontekst temi i Godini svetog Josipa dao je u svom članku mons. Antun Sente ml., rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, u kojem donosi neke relevantne činjenice vezane uz čašćenje ovog velikog sveca u Hrvata.

Dr. sc. Martina s. Ana Begić progovorila je pak o očinstvu iz perspektive današnje krize očinstva u članku pod naslovom Očinstvo u krizi kao odraz krize obitelji.

Iva Maričić je u intervjuu Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati ovoga puta razgovarala s dr. med. Tomislavom Gojmercem, specijalistom pedijatrijske neurologije, a u Čitaonici za velike i male provjerite zašto bi trebalo (ako već nismo!) pročitati roman Derviš i smrt te Pinokija.

Uz ostale redovite i već uhodane rubrike izdvajamo igru za ponavljanje gradiva Bingo, koju je pripremila i predstavila Tihana Petković, te pripremu za katehezu odraslih na temu sv. Josipa i igrokaz Martin kruh (prema priči Stjepana Lice), koje je pripremila Jelena Bosiljevac.
Ispišite stranicu: