HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.05.2017.

Sveti Florijan u vivodinskoj župi

U Župi svetog Lovre proslavljen je 4. svibnja 2017. godine sveti Florijan.
 
Budući da je u prvotnoj vivodinskoj župnoj crkvi Svetog Jurja iznad Dojutrovice sporedni oltar posvećen svetom Florijanu, DVD za blagdan svog zaštitnika svake godine organizira povorku svojih članova do crkve Svetog Jurja kako bi uz ostale župljane nazočili svetoj misi za svoje pokojne vatrogasce i vatrogaskinje.
 
Ovog puta bili su ljudski žalosni, jer se navršila godina dana kako ih je nesretnim slučajem napustio njihov mladi kolega, Branko Brklje sa svojih 28 godina ovozemaljskog života. A svima je ostao u sjećanju kao simpatičan mladić koji je uvijek bio spreman pomoći u svom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Dojutrovica, svakom bratu čovjeku... što je istaknuo i župnik Andrija Markač u svojoj propovijedi te nastavio da mi ponekad ne možemo shvatiti namjere vječnog Oca, ali Bog ostaje ljubav.

„Mi moramo biti poput pšeničnog zrna, koje mora pasti u zemlju i umrijeti kako bi donijelo ploda, poput svetog Florijana koji je pokazao 304. godina kako valja svjedočiti za Gospodina“, završio je svoju pouku domaći župnik.
 
Uz svibanjske pobožnosti prije svete mise, kroz krunicu Blaženoj Djevici Mariji i litanijama, te ojačani Kristovom nazočnošću u svetoj misi vjerujemo da se naš Branko raduje na nebu zajedno za svetim Florijanom i ostalim svetima.

Sanja Benković Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: