HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.12.2016.

Sveta misa zahvalnica športaša grada Zagreba



U organizaciji Odjela za pastoral športaša Zagrebačke nadbiskupije, u ponedjeljak, 5. prosinca 2016. godine, u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, športaši grada Zagreba okupili su se na misu zahvalnicu povodom završetka jesenskog dijela športske sezone.

Sveto misno slavlje predvodio je pomoćni zagrebački biskup mons. Mijo Gorski u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Antunom Senteom st., kapelanom vlč. Davorom Lukačevićem,  vlč. Markom Baršićem te uz asistenciju trajnih đakona Miljenka Bošnjaka i povjerenika za pastoral športaša Zagrebačke nadbiskupije Marijana Spehnjaka.



Na susret zahvale za sve dobro tijekom sezone došli su predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog olimpijskog Odbora, Hrvatske nogometne akademije, nogometnog, rukometnog, karate, Taekwondo, stolno-teniskog i odbojkaškog saveza, a prisutni su bili i predstavnici grada Zagreba kao i lokalne vlasti, te brojni treneri i natjecatelji iz mnogih kolektivnih i pojedinačnih športova.



U prigodnoj homiliji, biskup Gorski je istaknuo pitanje vjere, ne samo kao športskog uspjeha nego i životnog ostvarenja, "jer jedino kroz vjeru čovjek može ostvariti svoj životni smisao razvijajući svoje darove i talente. Ono što sve nas u ostvarenju životnog smisla ometa je grijeh i dok ga se ne oslobodimo ne možemo napredovati na životnom putu. Obraćenje je temeljni zahtjev koji stoji pred svakim od nas na putu životnog ostvarenja".



Nakon euharistijskog slavlja športaši su nastavili druženje u župnom pastoralnom centru. (M. S.)
Ispišite stranicu: