HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.03.2022.

Sveta misa i euharistijsko klanjanje za mir u Ukrajini u Župi sv. Ivana Pavla II. u Jelkovcu

Ratna događanja u Ukrajini pokrenula su veliki „lanac“ bratske solidarnosti i zajedničke molitve za mir diljem domovine Hrvatske. Poticaj na molitvu za Ukrajinu dao je i Sveti Otac papa Franjo, pozvavši: „snažno molimo za dar mira“.



Poziv Svetog Oca i pouzdanje da Bog može dotaknuti i promijeniti svako ljudsko srce, potaknulo je i Župu sv. Ivana Pavla II. u Jelkovcu na zajedničku molitvu za mir u Ukrajini.

U četvrtak 3. ožujka 2022. župljani su u velikom broju pod vodstvom župnika preč. Josipa Horvata sudjelovali na svetoj misi za mir u Ukrajini.



Nakon sv. mise molitva je nastavljena euharistijskim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Za vrijeme euharistijskog klanjanja kroz razmatranja „blaženstava na gori“ vjernici su iskusili bratsku bliskost s onima koji teško trpe uslijed ratnih razaranja, te ujedno doživjeli nadu i pouzdanje evanđeoske poruke.

Župa će i dalje tokom korizme, na poticaj župnika, nastaviti moliti i prikazivati korizmeni post, pokoru i djela milosrđa za mir u Ukrajini i cijelome svijetu.

Vladimir Marčinko
Ispišite stranicu: