HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.09.2016.

Svećenici iz Gorizije u posjetu Zagrebačkoj nadbiskupiji



Petnaestak svećenika nadbiskupije Gorizia iz Italije sudjelovalo je u ponedjeljak, 5. i u utorak, 6. rujna na dvodnevnom duhovno-studijskom putovanju u Zagrebu.

Predvođeni svojim nadbiskupom mons. Carlom Robertom Marijom Redaellijem, svećenici su prvoga dana posjetili zagrebačku katedralu, njezinu Riznicu, Muzej blaženog Alojzija Stepinca, Nadbiskupijski pastoralni institut, kapelicu svetog Stjepana te Nadbiskupski dvor gdje ih je primio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.  

Nakon susreta s Kardinalom, polaznici duhovno-studijskog putovanja posjetili su Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište i koncelebrirali u euharistijskom slavlju.  

Prvi dan putovanja zaključen je posjetom Župi svetog Josipa na Trešnjevci, gdje su se svećenici iz Gorizije upoznali s pastoralnim radom župe.  

Drugog dana putovanja, u utorak, 6. rujna posjetili su znamenitosti grada Zagreba i Hrvatsko katoličke sveučilište. Tamo su ih dočekali prof. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju i prof. Krunoslav Novak, koji su svećenike upoznali s radom Sveučilišta.

Dvodnevno duhovno-studijsko putovanje zaključeno je posjetom Međubiskupijskog sjemeništa i Nadbiskupske klasične gimnazije na Šalati.

Za vrijeme boravka svećenika iz nadbiskupije Gorizia u Zagrebu, njihovi domaćini su bili moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marko Kovač, koordinator za trajnu formaciju svećenika Zagrebačke nadbiskupije vlč. Željko Faltak, povjerenik za promicanje duhovnih zvanja vlč. Jakov Rađa i pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije vlč. Borna Puškarić.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Foto: NPI
Ispišite stranicu: