HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.06.2016.

Svečana akademija za sto godina župe sv. Blaža


Zagrebačka župa sv. Blaža slavi svoj veliki jubilej u prvim danima lipnja: sto godina postojanja središnje gradske župe obilježit će se svečanom akademijom u ponedjeljak 6. lipnja u 19.30 sati u župnoj dvorani u Kordunskoj ulici.

Na proslavu su dolazak potvrdila dvojica biskupa te predstavnici gradske vlasti.
Sadržaj će biti prožet interaktivnim vizualnim programom, spajajući prošlost i sadašnjost. Pokazat će se kakav je prinos župa sv. Blaža u proteklih stotinu godina, od osnivanja 1915. godine, ostavila hrvatskoj metropoli.
»Župni vremeplov« podsjetit će na ključne datume i događaje iz povijesti župe, »Stoljetni spomenar« pokazat će što župu danas čini, a neće se izostaviti ni jedinstveni arhitektonski izričaj crkve koju je gradio priznati arhitekt Viktor Kovačić, inauguriravši nacionalni crkveni stil.

U dijelu »Župa kroz lica« progovorit će sami župljani i svećenici o svojim sjećanjima na župu, dok će na kraju programa biti dodijeljena i posebna priznanja.
U umjetničkom programu nastupaju: Mješoviti zbor crkve sv. Blaža, Gudački kvartet Sv. Blaža, pjevačica Anica Zubović te glumac Velimir Čokljat, a dubrovački štih na svečanoj akademiji dat će članovi Udruge studenata Dubrovnika Libertas.
Ispišite stranicu: