HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.11.2022.

Susret župnika i upravitelja župa pastoralnog praktikuma

Župnici i upravitelji župa na kojima će bogoslovi 3. i 4. godine formacije vršiti pastoralni praktikum susreli su se u četvrtak 3. studenog 2022. godine u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu sa zajednicom odgojitelja i bogoslovima Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.



Susret je započeo bratskim druženjem, a nakon uvodne molitve preč. Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa, zahvalio je svećenicima mentorima zbog spremnosti da primaju bogoslove na pastoralni praktikum. Zatim je Rektor predstavio svrhu i dinamiku pastoralnog praktikuma te je prisutnima pojasnio obveze i zadaće bogoslova na pastoralnom praktikumu, kao i obveze župnika i župnih zajednica na kojima se odvija praktikum. U drugom dijelu susreta prisutni svećenici mentori mogli su postaviti pitanja i dati prijedloge u vidu kvalitetnije formacije bogoslova.



Nakon susreta župnici i župni upravitelji su se pridružili bogoslovnoj zajednici na molitvi Anđeo Gospodnji u kapeli Presvetog Srca Isusova i na zajedničkom ručku, tijekom kojeg su bogoslovi saznali na kojim župama će vršiti pastoralni praktikum. Bogoslovi su nakon ručka mogli upoznati svoje svećenike mentore u razgovoru i druženju.
 
Foto: Antonio Kljajić
Tekst: Toni Potrebić
Ispišite stranicu: