HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.02.2020.

Susret Zajednice obitelji Župe Svi Sveti u Sesvetama

 

Zajednica obitelji Župe Svi Sveti u Sesvetama za ovu je pastoralnu godinu pripremila poseban program za obitelji s naglaskom na bračne parove i njihov odnos. Tema cijele pastoralne godine je "Preko trnja do braka po Božjem". Tema će se obrađivati kroz cikluse predavanja, duhovnu obnovu, pobožnosti klanjanja pred Presvetim, križnoga puta te završnim zahvalnim hodočašćem. Na sudjelovanje su pozvane i sve obitelji iz Sesvetsko-vugrovačkog dekanata.

Ciklus od četiri predavanja obrađuju teme: "Bračna privola", "Bračna čistoća", "Hijerarhija odnosa unutar obitelji" i "S Bogom kroz bračne izazove- svjedočenje bračnih parova", a svako od predavanja će održati svećenik koji se posebno bavi obiteljskom tematikom.

U subotu 1. veljače 2020. sv. Misom je započeo susret, a nastavio se predavanjem "Hijerarhija odnosa unutar obitelji". Predavanje je održao don Mihovih Kurkut, salezijanac. Podsjetio nas je kako Bog mora biti na prvom mjestu, a zatim bračni drugovi jedni drugome. Jer bez stabilne i čvrste bračne veze nema niti zdrave obitelji. Te kako je važno, ne samo živjeti u zajednici, već živjeti zajedništvo koje je često puno izazova.

Za vrijeme predavanja organizirano je čuvanje djece i okrijepa.

Sljedeći susret zakazuje se za 28. i 29. veljače 2020. uz predavanje na temu "Bračna čistoća" koje će održati p. Piotr Mai.

Čvrst i stabilan brak pun ljubavi temelj je zdrave obitelji i društva. Bez zdrave bračne veze nema otvorenosti životu. Bračna veza je izvor života te posljedično svih službi  i zajednica u Crkvi i društvu. Stoga je u ovom trenutku prevažno brinuti o bračnim parovima i osnaživati njihovu vezu kako bi opstali kao narod i društvo!

Pozivamo sve da se uključe u rad obiteljskih zajednica u svojim župama!

Katarina Tonković Pigac,
voditeljica OZ u župi
Ispišite stranicu: