HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.04.2017.

Susret obiteljske zajednice Žive Krunice u Domaslovcu



U nedjelju, 2. travnja 2017. godine u župi Krista Kralja u Domaslovcu u organizaciji obiteljske zajednice Žive krunice Samoborsko-okićkog dekanata i šire, održan je drugi u nizu ovogodišnjih obiteljskih susreta na temu knjige "Pet jezika ljubavi", pisca Garyja Chapmana. Na ovom susretu, obradili smo Drugi jezik ljubavi "Kvalitetno vrijeme".

Supružnici Božidar i Marija Matijaščić, s trinaest godina bračnog zajedničkog života i roditelji šestero djece, kroz svoje životno svjedočanstvo posvijestili su koliko je svima važno odvojiti barem dvadeset minuta dnevno vremena svojem supružniku kako bi njihov rezervoar ljubavi bio pun. Oni su posvjedočili kako imaju vrlo malo vremena za sebe zbog naravi posla i obaveza oko djece, no kažu, nije nemoguće.

Kada odvojimo vrijeme za svoga bračnog druga, međusobno bolje funkcioniramo, a i djeca se odmah osjećaju voljenijima i prihvaćenijima kada vide da se roditelji međusobno slažu i provode vrijeme zajedno. Za vrijeme susreta bračnih parova, mladi spomenute župe animirali su djecu kroz igru i korizmene teme. Nakon susreta, u crkvi, djeca su predmolila Križni put, a vrhunac samog susreta bila je sveta misa koju je predvodio župnik Branimir Budinski, koji je u svojoj poticajnoj propovijedi sve prisutne potaknuo i pripremio na sakramenat svete ispovijedi.

Ivana Vlahović,
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: