HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.06.2016.

Susret ministranata Dugoreško-mrežničkog dekanata



Novigrad na Dobri bio je mjesto susreta 50-ak ministranata i ministrantica Dugoreško-mrežničkog dekanata u srijedu 22. lipnja. Tema susreta bila su djela milosrđa. Susret je započeo pozdravima dekana preč. Milana Pavleka i domaćina patera Filipa Vicića, nakon čega je uslijedila sveta misa.

Svetu misu predvodio je vlč. Branko Risek, nakon koje su ministranti i ministrantice podijeljeni u pet grupa razgovarali o djelima milosrđa. Grupe je vodilo sedam animatora: Anamarija Župčić, Iva Župčić, Leonarda Radočaj, Kristijan Jukić, Dorian Vrbanić, Daria Maradin i Ivana Bosiljevac.

Nakon rada u grupama animatori su pripremili igru Strategija u kojoj su ministranti borili u dva tabora i zajedničkom taktikom, timskim radom i suradnjoj pokušali pobijediti suparničku ekipu.

Ministrante, svećenike dekanata i animatore na susretu je posjetio i zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. Kardinal im je uputio nekoliko motivirajućih riječi te kasnije počastio i sladoledom.

Nakon ručka i sladoleda, ministranti su iskoristili još malo slobodnog vremena igrajući nogomet. Poslije nogometa zaputili su se svojim kućama radosni i u iščekivanju idućeg susreta.

Ivana Bosiljevac
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: