HR

Aktualnosti

Objavljeno: 01.05.2016.

Susret ministranata dehonijanskih župa



Četvrti susret ministranata župa kojima upravljaju svećenici Srca Isusova, dehonijanci, održao se u subotu, 30. travnja 2016. u Župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici.

Euharistijsko slavlje predvodio je o. Andrzej Wośko, župnik Župe bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini, u zajedništvu sa subraćom o. Tomaszom Cybulom, poglavarom Družbe u Hrvatskoj, župnikom župe Svih Svetih u Požeškim Sesvetama i o. Mirkom Sadakom, župnikom domaćinom.

O. Artura Makara bio je na raspolaganju za sv. ispovijed ministrantima i ministranticama kojih se okupio lijep broj, njih oko stotinu. Predvoditelj slavlja, o. Wośko, istaknuo je divnu podudarnost da su se ministranti župa djelovanja otaca dehonijanaca, poznatih po karizmi zadovoljštine i ljubavi prema Srcu Isusovu i Božjemu milosrđu, okupili upravo na 16. obljetnicu proglašenja svetom s. Faustine Kowalske i to u župi u Trnovčici gdje se čuvaju njene relikvije, kao i relikvija sv. Ivana Pavla II. koji ju je kanonizirao.

Svako slovo u riječi "ministrant" poslužilo je propovjedniku za tumačenje milosti i kreposti koje prate svakog služitelja oltara. Tako je ministrant: mio Bogu, iskren, načitan, ispovijeda se, služi Kristu, točan, redovit, „atrakcija“, nogometaš, tih i blag, rekao je o. Wośko i potaknuo sve prisutne ministrante i ministrantice da radosno nastave služiti kod oltara.

Po završetku mise i svjedočanstava trojice ministranata održan je nogometni mini-turnir u kojem su ovogodišnji pehar osvojili ministranti Kutinske Slatine.

Jelena Vuković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: