HR

Aktualnosti

Objavljeno: 13.07.2023.

Susret i razmjena iskustava dvaju nadbiskupijskih Caritasa



U četvrtak 13. srpnja u sjedištu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije održan je radni sastanak predstavnika Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.
 
Na sastanku su sudjelovali ravnatelj Đakovačko-osječkog Caritasa Drago Tukara, pomoćnik ravnatelja Mišo Lukačević i suradnica Nikolina Ivanda te ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar, voditeljica Sektora karitativnog rada Elza Parlov i voditeljica Caritasove socijalne službe Ana Juratovac.
 
Bila je to prigoda za razmjenu informacija o aktivnostima, projektima i programima koje provode ova dva Caritasa kao i o teškoćama i izazovima koje karitativno djelovanje nosi, ali i o uzvišenosti karitativnog rada i pomaganja potrebnima. Tijekom susreta poseban naglasak stavljen je na organizaciju rada posudionice ortopedskih pomagala zagrebačkog Caritasa, otvorene s ciljem pružanja podrške obiteljima koje kod kuće njeguju bolesnog člana te proces uspostave posudionice Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije.
 
Odgoj vjernika, a osobito djece, u župnim zajednicama za karitativno djelovanje te razvijanje kulture dijeljenja i pomaganja potrebnima prepoznato je kao temelj boljega društva i brige za čovjeka.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: