HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.04.2023.

Suradnja Caritasa Župe sv. Jelene Križarice i PŠ Poznanovec

Učenici nižih razreda PŠ Poznanovec s učiteljicom i vjeroučiteljicom Melitom Car-Čorko i Maricom Celjak u ponedjeljak, 3. travnja posjetili su Svetište Majke Božje Gorske u Loboru i Dom za starije osobe Lobor-grad. U Svetištu Majke Božje Gorske dočekao ih je župnik i upravitelj svetišta Tomislav Božiček koji im je govorio o svetištu i istaknuo da su u ovom svetištu su pronađeni ostaci starokršćanske bazilike s krstionicom (5.st.).

Nakon posjeta svetištu učenici su se s učiteljicom i vjeroučiteljicom uputili u Dom Lobor-grad gdje su nastavili tradiciju dijeljenja uskrsne radosti s korisnicima i djelatnicima. U sklopu projekta "Pomognimo potrebitima-darujmo uskrsnu radost" učenici PŠ Poznanovec i OŠ Bedekovčina tijekom korizme prikupili su više od dvanaest kutija higijenskih potrepština, torba, nakita, jedanaest vreća odjeće, a izradili su i čestitke te pisanice koje su darovali korisnicima doma. Osim donacije, učenici su štićenicima doma pripremili prigodnu priredbu uz pjesmu “Kad Isus dolazi između nas…“. Njihovim humanitarnim aktivnostima spremno se pridružio i Caritas Župe sv. Jelene Križarice Zabok s velikom donacijom od 23 kutije i 9 velikih vreća odjeće, posteljine i potpuno novih jastuka koje su dostavili volonteri župnog Caritasa: Danijel Cvetko i Zdravko Novoselec u kombiju kojeg nam je velikog srca ustupio na korištenje vlasnik vrtlarije „Čuček“. 

Donaciju je u ime korisnika prihvatila ravnateljica Doma Darinka Sviben koja je zahvalila učenicima, kao i svim darivateljima. Susret je završio zajedničkim druženjem, nakon kojeg  su učenici zaključili da se kući vraćaju spoznajom kako mala djela milosrđa udružena u zajedništvu mogu prerasti u rijeku dobrote. 



Tekst i foto: Marica Celjak,
vjeroučiteljica
Ispišite stranicu: