HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.11.2016.

Studentska tribina u Brestju



Dana 9. studenog u župi Dobrog Pastira u Brestju održana je druga mjesečna tribina za studente i radničku mladež. Tema je bila „Let me take a selfie“ u kojoj smo razgovarali o jednom od glavnih grijeha, grijehu oholosti. Župni susret vodio je župnik vlč. Ivan Filipčić i animatori mladih.
Župnik je progovorio o važnosti Božje riječi upućene čovjeku, a to je da gospodarimo cijelom prirodom i svime što nam je dano, a druge ljude da usrećujemo.

Nažalost, danas se sve više ljudi okreću prema onome što nam govori zli, a to je da ljudima gospodarimo, a sebe usrećujemo. Svatko od nas bi se trebao zapitati koliko dobra čini, kada je zadnji puta nekoga usrećio i uzdiže li sebe više nego što bi trebao. Sebeljublje je danas najviše izraženo među mlađom generacijom, a najviše se zamjećuje na društvenim mrežama gdje se svakodnevno objavljuju slike nas samih, takozvani „selfiji“. Prvi puta riječ „selfie“ pojavila se 2002. godine na Australskom forumu, od tada ta riječ je zavladala svijetom.

Na tribini, mladi su naučili što bi i kako bi trebali doživljavati sebe kao sliku Božju, te ne uzimati „selfie“ kao nešto loše, ali ne da to bude nešto po čemu se postaje poznatiji i skuplja lajkove. Na kraju nismo mogli odoljeti pa smo napravili jedan zajednički „selfie“ za evangelizacijsku svrhu.

Nikolina Katalenić
Ispišite stranicu: