HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.04.2024.

Studenti iz Graza posjetili Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Studenti Sveučilišta primijenjenih znanosti iz Graza u sklopu posjeta Studija socijalnog rada u Zagrebu posjetili su 22. travnja Caritasovu kuću za mlade „Da život imaju“ te se upoznali s radom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.
 
Grupu od 40-ak studenata na početku susreta pozdravio je potpredsjednik Hrvatske mreže protiv siromaštva prof. dr. sc. Zdenko Babić koji je ukratko opisao ciljeve osnivanja i područje djelovanje Mreže. Potom je Jelena Adamje studentima predstavila godišnju nagradu „Svjetionik“ koju Hrvatska mreža protiv siromaštva dodjeljuje za novinarske radove koji na dostojan način izvještavaju o siromaštvu.
 
S radom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije te Kućom za mlade „Da život imaju“ studente je upoznao tajnik Caritasa Zvonko Erceg, dok je voditeljica Sektora socijalnih usluga Suzana Horvat Kutle predstavila projekt Stambene zajednice.
 
Studentima je prikazan i kratki film „Caritas možeš biti i ti“ koji je premijerno predstavljen 20. listopada 2023. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na Svečanoj akademiji upriličenoj povodom 90 godina osnutka i djelovanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.
 
Za vrijeme boravka u Kući za mlade studenti su razgledali prostore u kojima žive i borave korisnici organiziranog stanovanja.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Ispišite stranicu: