HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.10.2016.

Sportski vikend u Zagrebačkoj nadbiskupiji



U subotu, 22. listopada započela je s natjecanjem Katolička košarkaška liga koja djeluje u sklopu pastorala sportaša Zagrebačke nadbiskupije.

Košarkaše je okupio voditelj lige Stanko Svečak, te uz blagoslovnu molitvu koju je predvodio povjerenik za pastoral sportaša Zagrebačke nadbiskupije Marijan Spehnjak t. đ. počeo je i sam turnir. Najuspješnija ekipa turnira bila je iz župe Majke Božje Lurdske, drugo mjesto osvojila je ekipa Župe sv. Jeronima, a treće mjesto pripalo je ekipi Župe sv. Petra iz Zagreba.

Uz događanja u Zagrebu bilo je vrlo napeto i u Velikoj Gorici, gdje se održao „Masters turnir“ Katoličke teniske lige (KTL). Voditeljica KTL-a Eva Pešić okupila je tenisače na završni pojedinačni turnir, na kojem je pobijedio Dalibor Sruk iz župe Granešina.

U Samoboru je također započelo natjecanje Katoličke malonogometne lige, koje će se prema dogovoru s gradskim vlastima od ove godine održavati na novim sportskim terenima na Bregani.

Kapelan Župe sv. Anastazije vlč. Josip Čulig pozdravio je sve prisutne, a domaći župnik vlč. Mladen Sinković blagoslovio je sportski centar i igrače, te je blagoslovnom molitvom označio početak KMNL-a Samobor. (MS)
Ispišite stranicu: