HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.06.2023.

Slavljena misa zadušnica za vlč. Pavla Kunšteka

Povodom druge godišnjice smrti vlč. Pavla Kunšteka, dogogodišnjeg župnika u Svetom Martinu pod Okićem, u petak 23. lipnja u kapeli sv. Roka u Galgovu služena je misa koju je predslavio kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zlatko Koren, u koncelebraciji sa župnikom vlč. Sinišom Hegedušićem i nekoliko drugih svećenika.

 
Mons. Koren pozvao je župljane i prijatelje pokojnog vlč. Kunšteka na zahvalnost za njegov život koji je ostavio duboki vjernički trag u životu svetomartinske župe. Mons. Koren prisjetio se nekoliko crtica iz života vlč. Kunšteka i pozvao sve prisutne na molitvu za svećenička zvanja.

 
Nakon mise vjernici su se okupili oko groba vlč. Kunšteka na groblju u Svetom Martinu pod Okićem gdje je mjesni župnik vlč. Hegedušić predvodio molitvu za dušu pokojnog župnika.
 
Liturgijsko pjevanje na misi i na groblju predvodio je mješoviti vokalni ansambl „Prvi Snježanin komin“. U predvečerje održan je agape koji je u Drežniku Podokičkom na imanju gospođe Ivanke Petrak okupio veliki broj prijatelja vlč. Kunšteka koji su nizali sjećanja na dane zajedništva i prijateljstva.

Radovan Librić

Ispišite stranicu: