HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.10.2016.

Seminar za rukovodeće zaposlenike Caritasa Biskupije Rottenburg-Stuttgart i Zagrebačke nadbiskupije



Caritas Zagrebačke nadbiskupije bio je domaćin dvodnevnog seminara za rukovodeće zaposlenike Caritasa Biskupije Rottenburg-Stuttgart i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Tema seminara, održanog 5. i 6. listopada u Zagrebu, bila je »Jačanje kapaciteta organizacije s težištem na ljudske resurse - pružanje podrške postojećima i pridobivanje novih zaposlenika«. U pozdravnim riječima s. Jelena Lončar, ravnateljica zagrebačkog Caritasa izrazila je zadovoljstvo zbog uvijek novih prilika za susret stručnih zaposlenika Caritasa iz Zagreba i Stuttgarta istaknuvši da su voditelji „dužni na traženoj razini odgovoriti na izazove, novosti, neočekivane situacije i zadatke za koje nam se ponekad čini da nas nadilaze a za to je, uz stručno usavršavanje i razvijanje sposobnosti, neophodan i trajni rad na sebi, na izgrađivanju sebe kao osobe vjerne moralnim načelima kao i postulatima karitativnog rada“.

Pokazujući iskrenu radost zbog nastavka dvadesetdvogodišnje suradnje na različitim područjima, vlč. Oliver Merkelbach, direktor Caritasa Biskupije Rottenburg-Stuttgart, zahvalio se za „ovo sada više ne parterstvo, nego prijateljstvo, koje je tijekom godina polučilo rezultate na koje oba Caritasa mogu biti ponosni jer su znak nade u ovom egoističnom svijetu“.

Gosti su domaćinima predstavili široku paletu mjera, instrumenata i metoda koje primjenjuju u menagementu personala koje bi zagrebačkim kolegama mogle biti od pomoći u upravljanju personalnim resursima kojima je cilj osigurati stabilnost, sigurnost i budućnost Caritasa te uredno funkcioniranje kuća, službi i projekata imajući pred očima potrebe korisnika, stručne i pedagoške standarde te zadovoljstvo zaposlenika.
U sklopu seminara promišljalo se i o mogućnostima razmjene volontera između dvaju Caritasa u sklopu Europske službe za volontere.

Drugog dana seminara organiziran je posjet Obiteljskom savjetovalištu, Socijalnoj službi i projektu Pomoć u kući gdje su gosti upoznati s načinima rada i izazovima s kojima se suočavaju ove službe. Tom prilikom ravnateljica je goste upoznala i s novim projektom Gradnje zgrade za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti moraju napustiti Caritasove domove pri čemu je vlč. Merkelbachu uputila poziv i molbu da Caritas Biskupije Rottenburg-Stuttgart podrži ovaj izuzetno važan projekt.
Boravak gostiju u Zagrebu zaključen je obilaskom zagrebačke katedrale i riznice uz stručno vodstvo dugogodišnje rizničarle s. Line.

Ravnateljica zagrebačkog Caritasa zahvalila se vlč. Oliveru Merkelbachu, kojemu je ovo bio prvi službeni posjet u ulozi direktora Caritasa Biskupije Rottenburg-Stuttgart, što je odlučio nastaviti dugogodišnju suradnju na području stručnog usavršavanja i savjetovanja.
Uz vlč. Merkelbacha u delegaciji iz Njemačke bili su: Ulrike Sommer (Služba za europsku socijalnu politiku), Katja Schöll (Služba za razvoj personala), Martin Hitzel (voditelj Odjela za personalna i pravna pitanja), Hendrik Rook (voditelj Caritasa Ludwigsburg-Waiblingen-Enz), Thorsten Stork (Služba za volontere) i prevoditelj Ivo Saric, dok je zagrebački Caritas predstavljala ravnateljica s. Jelena Lončar sa rukovodećim suradnicima.

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:
Stjepan Moškatelo / Zvonko Erceg
Ispišite stranicu: