HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.11.2016.

S Marijom molimo za uspjeh Sinode

Tijekom listopadskih pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji u Župi sv. Josipa u Zagrebu, molilo se za uspjeh Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Svakoga dana uz marijanske pjesme molila se Krunica i litanije Majci Božjoj. Nakon marijanske pobožnosti vjernici su molili molitvu za Sinodu.

Redovito su se izmjenjivale različite vjerničke skupine koje su predmolile otajstva krunice. Tako su uz župnika, župnog vikara i bogoslova Ivana, molili ovogodišnji prvopričesnici, članovi Kolpinške obitelji sv. Josipa, Misionari Milosrdnog Isusa, volonteri Župnog caritasa, Poslanici milosrđa i redoviti predmolitelji krunice. 

Uz molitvu, održano je i predavanje o Sinodi i ulozi članova Sinode u petak  28. listopada, koje je održao upravitelj župe Damir Ocvirk, u prigodi izbora za člana Sinode vjernika laika Trešnjevačkog dekanata. Predavanje i izbor za člana Sinode održano je u župi sv. Marka Križevčanina pod vodstvom dekana Damira Bačuna.

Molitva za Sinodu bila je ujedno i poticaj da se progovori o važnosti tog iznimnog događaja za našu mjesnu Crkvu.

Posljednjeg dana listopada, tijekom večernje svete mise zahvalili smo Bogu na svim primljenim milostima tijekom listopada zagovorim Majke Božje. Osobito smo zahvalili na milosnom daru Sinode, za čiji uspjeh i dalje molimo. (SJ)

Ispišite stranicu: