HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.05.2016.

Razgledavanje Rokovog perivoja i kapele iznad Britanskog trga u Zagrebu



Nastavljaju se stručna vodstva i razgledavanje Rokovog perivoja i kapele iznad Britanskog trga u Zagrebu u ponedjeljak, 16. svibnja između 17 i 19 sati. U sklopu programa »Pogled sa 'zagrebačke terase'« građani u jednosatnom besplatnom vodstvu mogu upoznati povijest Rokovog perivoja, gdje je nekada bilo katoličko i pravoslavno groblje.

Tijekom razgledavanja, koje organizira župa sv. Blaža kao dio obljetničkih slavlja u povodu 100. rođendana, može se ući u kapelicu staru 360 godina koja skriva vrijedan zagrebački fenomen – oltar iz 1755. g. koji se izvorno nalazio u crkvi sv. Marka na Gornjem gradu, a restauriran je krajem prošle godine.

Osim ulaska u kapelicu prenijet će se zanimljivosti o malenoj oazi mira i opuštanja, pružiti susret s mjestom na kojem su nekada bili vinogradi, voćnjaci, vrtovi i pašnjaci stanovnika Gradeca, ukazati na vizuru nekadašnjeg Gradeca i Kaptola.
Svoj dolazak najavite u Župnom uredu crkve sv. Blaža na telefone 01/3770 102, 01/3770 056 ili e-poštom na razgledi@svblaz.hr.


Ispišite stranicu: