HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.03.2023.

Raspored liturgijskih slavlja u Velikom tjednu



Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će euharistijska slavlja i obrede Velikog tjedna u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca, Kaptol 28, prema sljedećem rasporedu:
 
- Nedjelja Muke Gospodnje – Cvjetnica, 2. travnja 2023., s početkom u 10 sati
- Veliki četvrtak – Misa Posvete ulja, 6. travnja 2023., s početkom u 10 sati
- Veliki četvrtak – Misa Večere Gospodnje, 6. travnja 2023., s početkom u 19 sati
- Veliki petak – Služba Muke Gospodnje, 7. travnja 2023., s početkom u 18 sati
- Velika subota – Vazmeno bdjenje u svetoj noći, 8. travnja 2023., s početkom u 20 sati
- VAZAM 
– NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA, 9. travnja 2023., s početkom u 10 sati
 

Mons. Dražen Kutleša, nadbiskup koadjutor zagrebački, predvodit će euharistijsko slavlje na Cvjetnicu u 11 sati u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu. Vazmeno bdjenje predvodit će u Župi sv. Marka Križevčanina u Zagrebu, a slavlje Vazma u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici u 11 sati.

Mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, predvodit će na Cvjetnicu pobožnost Križnoga puta na zagrebačkom Ksaveru s početkom u 16 sati. Vazmeno bdjenje predvodit će u Župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici, a slavlje Vazma u Župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu.

Mons. Mijo Gorski, pomoćni biskup zagrebački, predvodit će euharistijsko slavlje na Cvjetnicu u Župi Uznesenja BDM u Pregradi. Vazmeno bdjenje predvodit će u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku, a slavlje Vazma u Župi sv. Anastazije u Samoboru.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: