HR

Aktualnosti

Objavljeno: 31.08.2021.

Prvo zavjetno hodočašće župljana Brdovca u Mariju Bistricu



U petak 27. kolovoza 2021. 50 župljana župe sv. Vida iz Brdovca krenulo je pješice na prvo zavjetno hodočašće u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. Nakon blagoslova župnog vikara vlč. Matije Novačkog, pješaci su u 20 sati otpraćeni na hodočašće zvonom sv. Barbare koje je nakon više desetljeća ponovno zazvonilo.



Zajedno sa župnikom vlč. Danijelom Hačkom hodočasnici su u svetište stigli oko 7:30 sati. Hodočasnici su se prema Mariji Bistrici uputili preko Bistre, Kraljevog Vrha, Strmca, Stubičkih Toplica, Gornje i Donje Stubice... Hodočasnici su se susreli s ostalim župljanima koji su stigli autobusom te zajedno bili na svetoj misi u 11 sati. Nakon kratkog predaha uslijedio je križni put te povratak kućama.



Donosimo i nekoliko osobnih iskustava:

"Preporučili bi svim našim župljanima da se prijave sljedeće godine na hodočašće jer to što smo mi prošli i doživjeli nešto je predivno. Veselimo se sljedećem hodočašću."



"Vjerujem da smo se još jednom uvjerili, a neki možda i naučili, da s Bogom možemo prelaziti naše granice i Njegovom milošću dotaknuti visine za koje smo mislili da su previsoke za naše ljudske slabosti. Nadam se da će hodočašće prerasti u tradiciju kako bi svake godine sve više naših župljana moglo iskusiti tu ljepotu. To bi sigurno rezultiralo i mnogim plodovima za našu župnu zajednicu."

"Duh Sveti nas oslobađa od svih strahova; Sve mogu u Onome koji me jača."



"Hvala svakom od vas, hvala našem župniku Danijelu, kapelanu Matiji na prekrasnoj inicijativi i poticaju za hodočašće. Hvala za svaki trenutak tišine i molitve. Hvala i za one teške trenutke kada nam je Gospodin bio najbliži. Vjerujem da ćemo i iduće godine ponoviti ovo hodočašće i potaknuti što više župljana da se odvaže i krenu. Slijediti Isusa nije lako, ali su plodovi sigurno stostruki."

Antonia Okun
Ispišite stranicu: