HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.10.2011.

Prvo misno slavlje u novoj blagoslovljenoj kapelici

 

Dana 18. listopada u 18 sati vlč. Vjekoslav Jakopović, upravitelj župe, slavio je prvu svetu misu u novoj kapelici u sklopu pastoralnoga centra Župe bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici u ulici Zvonimira Rogoza 1-3 u Zagrebu.

To je prva, za nas župljane povijesna misa u tom prostoru. Kapelicu i pastoralni centar 9. listopada 2011. blagoslovio uzoriti kardinal Josip Bozanić, na radost brojnih okupljenih vjernika. Blaženi Alojzije Stepinac dobio je sada svoj dom u našoj Župi pa ćemo ga moći svečanije slaviti i utjecati se molitvom njegovu moćnom zagovoru. U kapelici će u svetohraništu biti od sada trajno nazočan i naš Spasitelj, Krist Gospodin, Otkupitelj naših grijeha i liječnik naših duša.

Već se danas, na svetkovinu sv. Luke evanđelista na misnom slavlju okupilo preko devedeset vjernika razne dobi i ispunilo prostor kapelice. Tako će vjerujemo biti i na redovitim misnim slavljima koja će biti svakoga radnoga dana u kapelici posvećenoj našem Blaženiku. Slavlje svete mise će tako biti omogućeno svima, posebice starijim osobama i djeci. I župni ured i stan za župnika konačno su sada, nakon 12 godina, na području župe u sklopu toga pastoralnoga centra.

U dvorani za pastoralno djelovanje počinje kateheza za prvopričesnike i krizmanike te je omogućen novi zamah u svim ostalim aktivnostima. Sada i Župni zbor i Zbor mladih napuštaju stare skučene podrumske prostorije i dobivaju prikladno mjesto za održavanje proba pa se očekuje i uključivanje novih članova u te Zborove koji svojim pjevanjem uveličavaju nedjeljna i blagdanska misna slavlja koja se i dalje održavaju u predvorju Osnovne škole Jure Kaštelana.

Marija Znika

 

Ispišite stranicu: