HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.09.2021.

Prvi susret trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije u novoj pastoralnoj godini



U ponedjeljak 6. rujna 2021. u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu održan je prvi susret trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije u novoj pastoralnoj godini pod predsjedanjem pomoćnog biskupa zagrebačkog mons. Ivana Šaška i koordinatora trajne formacije svećenika Zagrebačke nadbiskupije vlč. Tomislava Hačka.

Nakon molitve sv. Josipu i riječi dobrodošlice vlč. Hačko prisutnim svećenicima pročitao je izvještaj o aktivnostima trajne formacije svećenika u prošloj pastoralnoj godini te je predstavio pastoralni plan i program za novu pastoralnu godinu u kojoj će program trajne formacije polaziti 48 svećenika koji su zaređeni u posljednjih 10 godina.



Budući da se Nadbiskupija nalazi u tjednu pripreme za 290. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba te za Nadbiskupijsko hodočašće mladih na Mariju Bistricu, povjerenik za pastoral mladih vlč. Kristijan Tušek predstavio je svećenicima cjelokupni program hodočašća te pozvao svećenike da budu hodočasnicima na raspolaganju za svetu ispovijed. Mladi će do Svetišta Majke Božje Bistričke pješačiti iz Zlatar Bistrice, dok će vjernici grada Zagreba put Svetišta krenuti iz tri pravca: ispred katedrale, iz Čučerja te iz Sesveta.



Nadovezujući se na vlč. Tušeka, biskup Šaško potaknuo je svećenike da hodočaste i budu na raspolaganju vjernicima za ispovijed i duhovnu pratnju i na drugim hodočasničkim putovima na Mariju Bistricu te je svećenicima ukratko predstavio cjelokupni program 52. Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti, koji završava euharistijskim slavljem 12. rujna koje će na Trgu heroja u Budimpešti predvoditi papa Franjo.



Susret je završio najavom Planinarskog križnog puta, koji će se održati 9. listopada, te najavom Nadbiskupijskog hodočašća mladih u Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovcu koje se održava 21. studenog 2021., na svetkovinu Krista Kralja, kako bi se proslavio Svjetski dan mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: