HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.02.2017.

Prvi puta u župi održan zaručnički tečaj



U Župi sv. Barbare u Vrapču prvi je puta održan je zaručnički tečaj od 6. do 10. veljače u organizaciji Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije.

Dvadeset parova zaručnika kroz pet večernjih susreta pripremalo se za sklapanje braka. Prve večeri zaručnicima je o braku iz teološke perspektive govorio dr. sc. Mislav Kutleša, predavač na KBF-u u Zagrebu. Druge večeri predavanje je održala Ivanka Sečen, dr. med. Liječnica Sečen, između ostaloga, govorila je zaručnicima o spolnosti, prirodnom planiranju djece i samom porodu.

Treće večeri predavanje je održao psiholog Matej Čuljak koji je naglasak stavio na komunikaciju između bračnih drugova, te na međusobno razumijevanje. Četvrti večernji susret održali su supružnici Mirta i Krešimir Miletić, koji su u svojem izlaganju govorili zaručnicima o svojem bračnom iskustvu, međusobnoj ljubavi i odgoju djeca.

Zadnje večeri o praktičnim stvarima oko ženidbenog postupka, neposredne priprave pred vjenčanje i o samom obredu vjenčanja, zaručnicima je govorio upravitelj župe Luka Slijepčević. U župi Vrapče planiran je još jedan zaručnički tečaj ove pastoralne godine od 27. do 31. ožujka. (S.J.)
 
Ispišite stranicu: