HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.02.2024.

Prvi Odbojkaški turnir Krizmanica Karlovačkog dekanata osvojile krizmanice s Dubovca

Prvi Odbojkaški turnir krizmanica Karlovačkog dekanata održan je u sportskoj dvorani Osnovne škole "Dubovac" u utorak 20. veljače 2024. godine.

Sudionice Prvog odbojkaškog turnira krizmanica Karlovačkog dekanata pozdravio je mons. Antun Sente, dubovački župnik. Tom je prigodom pojasnio kako su krizmanice nakon što su pratile svoje prijatelje krizmanike na Malonogometnom turniru krizmanika Karlovačkog dekanata izrazile želju da se i za djevojke organizira odbojkaški turnir krizmanica. Karlovački svećenici prihvatili su njihov prijedlog i s radošću organizirali prvi Odbojkaški turnir krizmanica izrazivši zahvalu ravnateljici Irmelini Sablić, ravnateljici Osnovne škole "Dubovac" koja je i za ovaj turnir dozvolila korištenje sportske dvorane škole. Prije samog natjecanja mons. Sente pozvao je okupljene igračice, organizatore i navijače na molitvu za dobru igru svih sudionica turnira.

Na Odbojkaškom turniru sudjelovale su krizmanice Župe Gospe Snježne s Dubovca, Gospe Snježne iz Kamenskog, Svetog Franje Ksaverskog sa Švarče i Presvetog Trojstva iz karlovačke Zvijezde. Tehničke pripreme i evidenciju igre vodile su vjeroučiteljica Adriana Acketa te Lana Jurić i Heidi Funduk, vrsne odbojkašice. Prvu je utakmicu sudio domar Sava Blažević, a ostale Tin Žaja, srednjoškolski profesor i aktivni vjernik iz Karlovca.

Nakon zanimljivih utakmica treće mjesto osvojile su krizmanice Župe Presvetog Trojstva iz karlovačke Zvijezde, drugo mjesto osvojile su krizmanice Župe Svetog Franje Ksaverskog sa Švarče. Najbolje, osvojivši prvo mjesto, su krizmanice Nacionalnog svetišta svetog Josipa, odnosno Župe BDM Snježne Dubovac.

Proglašenje pobjednica biti će pri kraju misnog slavlja na Dubovcu u srijedu 21. veljače na 5. srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu, a zaslužena priznanja najboljima će uručio Želimir Feitl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije i preč. Dražen Karačić, karlovački dekan.

Župa BDM Snježne
Ispišite stranicu: