HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.12.2017.

Prvi međunarodni znanstveno-stručni skup Odjela za psihologiju HKS-a "Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji"


Prvi međunarodni znanstveno-stručni skup Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta održat će se 7. i 8. prosinca 2017. godine na Kampusu Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu (Ilica 242).
Tema ovogodišnjeg skupa je Zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji.

Na skupu će se obrađivati sljedeća tematska područja: rani razvoj i podrška roditeljstvu, rizični i zaštitni čimbenici razvoja, uloga obiteljskih i bliskih odnosa u razvoju, mladi na tržištu rada, djeca i obitelji koje žive u riziku i nepovoljnim životnim okolnostima, razvoj otpornosti pojedinca, savjetodavni i terapijski rad s djecom, mladima i obiteljima, programi i politike usmjereni unaprjeđenju njihove dobrobiti i trendovi i perspektive demografskog razvoja u Hrvatskoj.

Temu skupa smatramo iznimno važnom jer zaštita i promicanje dobrobiti djece, mladih i obitelji daje značajan doprinos uspješnom razvoju cjelokupnog društva – izjavila je predsjednica Programskog odbora doc. dr. sc. Marina Merkaš s Odjela za psihologiju HKS-a.
Nakon svečanog otvaranja u četvrtak 7. prosinca 2017. godine pozvano predavanje: „Positive Youth Development: A strength-based approach“ održat će gošća iz Sjedinjenih Američkih Država prof. dr. sc.  Nansook Park, University of Michigan. U petak 8. prosinca 2017. godine gošća iz Španjolske prof. dr. sc. Josefa Juana Amelia Rodrigo López, University of La Laguna održat će predavanje: „Evidence-based parental education programmes to promote positive parenting in Spain“.

Predavanjima će moći prisustvovati samo registrirani sudionici.                                                           
Sve informacije o skupu možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici skupa http://www.unicath.hr/skup2017-psihologija. 

Ispišite stranicu: