HR

Aktualnosti

Objavljeno: 06.09.2021.

Prve nedjeljne mise u Pastoralnom centru na Trnjanskoj Savici


 
Protekle nedjelje, 5. rujna 2021., Župa blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici i njeni vjernici prvi put nakon 22 godine nisu mogli nedjeljne mise slaviti u predvorju OŠ Jure Kaštelana. Naime, školi je izdana građevinska dozvola za rekonstrukciju te se i Župa morala u potpunosti preseliti u svoj Pastoralni centar.



Tako se preko tjedna uoči jučerašnje nedjelje užurbano radilo na adaptaciji vjeronaučne dvorane kako bi čim više vjernika moglo stati unutar prostora te je za tu priliku postavljen veći ekran, a za prostor ispred Pastoralnog proširen je postojeći razglas kako bi vjernici koji ne mogu ući u Pastoralni mogli pratiti što se događa na oltaru. Također, trebalo bi nabaviti bolju kameru, što je također u postupku.



Broj nedjeljnih misa povećan je s dosadašnjih tri na pet, a dvije od njih predslavit će isusovac p. Ivan Tambolaš, donedavni župnik u Opatiji. Hvala mu na toj spremnosti! Tako se sada nedjeljne mise slave u terminima 7,30, 8,45, 10, 11,15 i 18,30 sati, a po potrebi uvodit će se dodatne.

Bit će ovo jedno izazovno vrijeme za župljane ove zagrebačke župe, koji i dalje poput Abrahama u "nadi protiv svake nade" vjeruju da će se konačno riješiti pitanje izgradnje njihove župne crkve, a od molitve na tu nakanu ionako nikada nisu odustali, naprotiv!

Lea Bukovec
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: