HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.06.2016.

Prva proslava Dana župnog zajedništva



U nedjelju 19.lipnja 2016. godine župljani župe sv. Barbare u Gornjem Vrapču proslavili su po prvi puta Dan župnog zajedništva. Na prvu proslavu Dana župnog zajedništva domaćini su u goste pozvali župljane sv. Barbare iz Ruda, predvođene župnikom Darkom Banfićem. Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je vlč. Banfić i uputio okupljenim župljanima prigodnu homiliju.



Između ostaloga posvijestio je vjernicima važnost Isusovog pitanja koje je upućeno svakom vjerniku: „A vi, što vi kažete tko sam ja?“ To pitanje, nastavio je propovjednik, trebamo postaviti sebi u našim najtežim životnim situacijama. Kada naše snage posustaju, kada osjećam jakost zla oko mene, kada osjećam tugu, ostavljenost i samoću, kada osjećam strah za najmilije ili strah od budućnosti, upravo tada pozvan sam odgovoriti na pitanje tko je Isus za mene. Možemo danas zajedno odgovoriti na Isusovo pitanje i reči da je On naš Spasitelj, izvor naše snage i blagoslova, uzrok naše unutarnjeg mira u nestalnosti ovoga svijeta, zaključio je propovjednik.



Na kraju misnog slavlja pročitan je tekst povelje o bratimljenju između spomenutih župa.



U organizaciji Dana župnog zajedništva sudjelovale su sve župne zajednice: župni animatori, župno pastoralno i ekonomsko vijeće, župni mješoviti zbor, obiteljska zajednica, Pokretna zrelost, Udruga sv. Vinka. Članovi župnih zajednica zajedno s ostalim župljanima pripremili su obiteljski ručak za četiri stotine osoba. Nakon ručka domaćini i gosti ostali su u srdačnom druženju i međusobnom upoznavanju. (L. S.)

Ispišite stranicu: