HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.10.2020.

Proslavljeno Šimunje u Markuševcu

U srijedu 28. listopada 2020. Župa sv. Šimuna i Jude Tadeja Zagreb-Markuševec proslavila je blagdan svojih nebeskih zaštitnika u posebnim okolnostima drugog vala pandemije Covid-19 te nakon potresa zbog kojeg je župna crkva neupotrebljiva.



Uz pridržavanje epidemioloških mjera, ovogodišnja proslava bila je skromnija nego inače, a sve tri mise služio je župnik Josip Đurbek. Mise u 9 i 11 sati služene su u podrumu župne kuće, koji je pretvoren u kapelicu, dok se ne izgradi privremeni liturgijski prostor čija je gradnja započela prije nekoliko dana. Večernja sveta misa služena je u 17 sati na vanjskom oltaru.
 
 
U prigodnoj homiliji župnik je, govoreći o pozivu apostola, progovorio o pravoj, osobnoj blizini kojom je Isus obdario apostole, a oni su je, kao dobri učenici, propovijedali i živjeli u svakoj zajednici u koju su došli. - U vrijeme preporuka distanciranosti, nastave, posla i života online (na daljinu), mi smo, kao vjernici, poput Isusa, dužni živjeti „blizinu“ sa svakim čovjekom, napose slabim, bolesnim, potrebnim. Nezamjenjiva je blizina članova obitelji. I o Bogu se može govoriti online, no vjerniku je potreban osobni susret s njim, napose u sakramentu euharistije. - poručio je markuševečki župnik.

Josip Zdešić
Ispišite stranicu: