HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.07.2023.

Proslavljeno Petrovo u Prišlinu



U četvrtak 29. lipnja u Župi svetog Petra apostola u Prišlinu svečano je proslavljen župni zaštitnik.

Ove godine bilo je posebno svečano jer župa slavi 180. godina od gradnje župne crkve. Svečanu svetu misu predslavio je vlč. Antun Motočić, umirovljeni svećenik u Mariji Bistrici, koji je bio župnikom u Prišlinu od 2006. do 2011. godine. Uz proslavu sv. sv. Petra obilježio je i svoju 50. godišnjicu svećeništva.

Na misi su prisustvovali svećenici iz Tuheljsko-pregradskog dekanata te svećenici iz Slovenije. Sudjelovale su i udruge: župni zbor, vatrogasci, župni Caritas, kuburaška društva sv. Petar i sv. Pavao iz Prišlina, lovačko društvo “Srndač“ iz Huma na Sutli, udruga vinara “Humska kapljica“ te udruga veterana branitelja 1. gardijske brigade “Tigrovi“ iz Krapinsko-Zagorske županije.

U svojoj propovijedi vlč. Motočić progovorio je o svojem svećeništvu te govorio o svojim uspomenama kao župnika u Prišlinu, te nas sve potaknuo na češću molitvu po zagovoru sv. Petra apostola koji, kako je vlč. Motočić istaknuo, ima dva ključa: jedan kojim nam je otvorio vrata ulaska u zemaljsku Crkvu, te drugi kojim će nam otvoriti vrata nebeske Crkve našim kršćanskim zalaganjem u ljubavi prema Bogu i ljubavi prema bližnjima.

Župa sv. Petra ap., Prišlin
Ispišite stranicu: