HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.04.2024.

Proslavljeno Jurjevo u Gornjoj Stubici

Župni blagdan sv. Jurja mučenika svečano je proslavljeno u utorak 23. travnja 2024. godine u Gornjoj Stubici. Svetu misu u 10 sati predvodio je vlč. Ivan Levak, svećenik rodom iz Gornje Stubice, u zajedništvu sa svećenicima iz Stubičkog dekanata. Vlč. Levak posebno je istaknuo hrabrost i vjernost sv. Jurja te potaknuo sve vjernike da se češće u svim životnim prilikama mole sv. Jurju.
 
Na kraju svete mise župnik preč. Nikola Jurković svima je čestitao Dan Župe i Općine, a na poseban način vlč. Ivanu Levaku zahvalio za sve što čini za Gornju Stubicu u kojoj će ove godine proslaviti 50. obljetnicu svećeničkog ređenja. Vlč. Levak od Općine Gornja Stubica primio je i nagradu za životno djelo te time još jednom posvjedočio koliko voli svoje rodno mjesto.
 
Večernju svetu misu u 18 sati predvodio je mons. Enco Rodinis, u zajedništvu s preč. Dubravkom Škrlinom Hrenom, vlč. Ivanom Vujevićem i župnikom preč. Nikolom Jurkovićem. Na svetoj misi sudjelovao je općinski načelnik Jasmin Krizmanić, ravnateljice škole i vrtića te sve udruge i zajednice koje djeluju na području Župe i Općine. Pjevanje je prevodio župni zbor uz pratnju puhačkog Orkestra VZ Gornja Stubica.
 
Mons. Rodinis istaknuo je kako su i danas potrebni svjedoci vjere poput sv. Jurja mučenika. Naglasio je kako ima jako puno crkava diljem svijeta koje su posvećene sv. Jurju, a samim time i koliko je bitan svetac za nas vjernike. Po završetku svete mise vjernici su ophodom oko oltara sv. Jurja obnovili svoje godišnje zavjete.

Župa sv. Jurja mučenika, Gornja Stubica
Ispišite stranicu: