HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.06.2023.

Proslavljeno Antunovo u Grabrovcu i 14. po redu blagoslov bicikala

Misno slavlje te već tradicionalni, 14. po redu, blagoslov bicikala, dječjih kolica, djece i cvijeća održani su u nedjelju 18. lipnja 2023. u kapelici sv. Antuna u Grabrovcu u Župi sv. Jelene Križarice. Misno slavlje predslavio je vlč. Vladimir Kubinski, koji je okupljenim vjernicima uputio prigodne riječi homilije.



Na početku misnoga slavlja župnik Branko Risek uputio je riječi dobrodošlice okupljenim vjernicima, ali i zahvalu župljanima na aktivnom sudjelovanju oko organizacije proslave, uređenja okoliša i same kapelice. Prije svega zahvalio je dragom Bogu na lijepom vremenu, Sportskoj udruzi „Grabrovčani“ koji su za sve pripremili osvježavajuća pića i za najmlađe sladoled.



Vlč. Kubinski u homiliji naglašava važnost djela koja su dokaz naših života. "Naša duhovna načela moramo provoditi u djela, prakticirati i jačati hrabrošću naših uvjerenja i požrtvovnosti. No, ponekad je to teško u ovom kompliciranom svijetu u kojem se događaju velike i brze promjene. To slabo i potresno vrijeme rađa jake ljude koji će uz Božju pomoć moći unijeti pozitivne promjene na bolje za ovaj svijet u kojem živimo te vratiti čovjeka k Bogu. Današnji svetac kojeg proslavljamo imao je upravo tu snagu karizme i kvalitete koje su ga resile, a koje bi danas svatko od nas trebao nasljedovati – biti dobar, pošten, skroman i imati ljubavi za druge, ljubavi za svakoga čovjeka, velikog i malog, zdravog i bolesnog, a mogli bi tako nabrajati unedogled. Pokušajmo i mi poput Antuna svojom dobrotom, strpljivošću, ljubavlju zadužiti ovaj svijet i vrijeme u kojem živimo. Molimo zagovor sv. Antuna da upravo sve izgubljene povrati u Očev zagrljaj. Pomozi nam da nađemo svi zajedno pravi put prema kraljevstvu Božjemu u ovim teškim vremenima današnjice u kojem po zagovoru sv. Antuna možemo pobijediti svako zla i nevolje ovog modernog današnjega doma", zaključio je vlč. Kubinski.

Misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor mladih župe sv. Jelene Križarice.



Po završetku misnog slavlja uslijedio je blagoslov djece od onih najmanjih pa do onih najvećih, cvijeća, bicikala i dječjih kolica.

Darko Fiket, župni suradnik
Ispišite stranicu: