HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.08.2020.

Proslavljena zlatna misa prečasnog Josipa Jakovčića

U subotu 15. kolovoza 2020. proslavljena je svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije u istoimenoj župi u Novigradu na Dobri. Tom prigodom proslavljena je i zlatna misa prečasnog Josipa Jakovčića, župnika u Ozlju i dekana Ozaljsko-lipničkog dekanata, koji je rođen u Novigradu na Dobri.



Na početku misnog slavlja, rođak i član Župnog ekonomskog vijeća, g. Ivan Lorković izrekao je govor u kojem je, uime župnih vijeća, izrazio zahvalnost za život i pedesetogodišnju svećeničku službu preč. Jakovčića. Župnik, p. Filip Vicić, CM pročitao je životopis zlatomisnika te mu zahvalio na podršci i čestitao svećenički jubilej. Zlatomisniku je uručen i dar župne zajednice – kalež i patena korišteni u misnom slavlju. U podnožje kaleža ugravirani su važni datumi iz života preč. Jakovčića te svećeničko geslo Bogu hvala! 



Misno slavlje predslavio je prečasni Jakovčić u koncelebraciji sa svećenicima Dugoreško–mrežničkog dekanata, a propovijedao je fra Mate Bašić, OFM, koji je predvodio i trodnevnu pripremu uoči svetkovine Velike Gospe. Fra Bašić je u propovijedi istaknuo ustrajnost kao odliku svećeništva, koja potiče na zahvalnost na 50 godina svećeničke službe. „Ustrajnost koju čovjek danas pokazuje bilo u braku bilo u svećeništvu je znak vjernosti Bogu“. Naglasio je i kako biti svećenik znači potrošiti život za spas ljudi, a pritom pomoć pruža Blažena Djevica Marija. Iz njenog odgovora anđelu Neka mi bude po riječi tvojoj! proizlazi poziv svim vjernicima na svakodnevno stavljanje svog života na oltar. Na kraju je pozvao vjernike na pouzdanje u Mariju koja nam otvara oči  da vidimo Krista i svetost u bližnjima.



Misno slavlje liturgijskim su pjevanjem pratili članovi župnog zbora zajedno sa članovima zbora mladih Magnificat.
 
Brigita Gojak
Ispišite stranicu: