HR

Aktualnosti

Objavljeno: 25.06.2021.

Proslavljena svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki



Župa sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki svečano je proslavila svetkovinu rođenja svog nebeskog zaštitnika sv. Ivana Krstitelja. Ovogodišnja proslava bila je specifična zbog činjenice da se ove godine obilježava četrdeset godina od osnutka župe.

Župa sv. Ivana Krstitelja Ivanja Reka osnovana je 16. travnja 1981. godine Dekretom Nadbiskupskog duhovnog stola  br. 860/ 81. Prema navedenom Dekretu novu župu tvore naselje Ivanja Reka koje je izdvojeno iz župe Resnik , te naselja Hruščica, Sop i Otok Svibovski koja su izdvojena iz župe Ščitarjevo. S obzirom na obljetnicu mise trodnevnice kao i svečanu misu na samu svetkovinu predslavili su župnici koji su u župi bili župni vikari.



Prvog dana trodnevnice misu je predslavio vlč. Kristijan Gatarić, župnik župe Skakavac i Vukmanić, drugog dana trodnevnice trenutni župni vikar vlč. Branimir Šarić, te trećeg dana trodnevnice, kada je ujedno obilježena i osma godina posvete župne crkve, vlč. Darko Bručić Pavuk, župnik župe Travno.

Središnje misno  slavlje na samu župnu svetkovinu predslavio je vlč. Željko Nestić, župnik župe Kajzerica, uz koncelebraciju župnika Josipa Horvata i župnog vikara Branimira Šarića.

Radi epidemioloških razloga svečana proslava četrdesete godišnjice osnutka župe na žalost nije bila moguća, ali budući da je župa Ivanja Reka službeno započela sa svojim djelovanjem 24. lipnja 1982. nadamo se da će se u 2022. godini svečano obilježiti kako godišnjica osnutka župe tako i godišnjica početka službenog djelovanja.

Kristina Hrečuk,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: