HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.05.2016.

Proslavljena svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove u Zaprešiću



Tijelovo, svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove u četvrtak 26. svibnja svečano je proslavljena u Župi sv. Petra ap. u Zaprešiću gdje se sa zahvalnošću okupio veliki broj župljana na treću godišnjicu od posvete nove crkve sv. Ivana Krstitelja.

U prepunoj 'zaprešićkoj katedrali' od milja prozvanoj, okupio se vjerni puk, a svečano euharistijsko slavlje u novoj crkvi sv. Ivana Krstitelja predvodio je zaprešićki dekan i upravitelj župe Ivan Frkonja.

U zajedništvu s glavnim slaviteljem sudjelovali su župni vikar Boris Jozić, prof. Ilija Čabraja, a u asistenciji je bio trajni đakon Ilija Nikolić te veliki broj ministranata.

U svojoj propovijedi župnik Frkonja govorio je o važnosti svete mise i tome kako zajedništvo oko stola Božje riječi i euharistijskog stola formira našu savjest.



„Zato nije isto živi li vjernik svoje puno zajedništvo s Isusom Kristom ili ne.“ Govoreći o punom euharistijskom zajedništvu predsjedatelj je istaknuo da u našem narodu postoji jedna zabluda da se vjernik ne treba pričestiti svaki put kada dođe na svetu misu, nego da je to dovoljno ponekad.

„Na svakoj svetoj misi treba se pričestiti jer jedino tako ostvarujemo potpuno zajedništvo s Kristom, a ujedno to je i zalog prema vječnom životu.“

Nakon mise velika tijelovska procesija po prvi puta s baldehinom i Oltarskim sakramentom uputila se glavnom zaprešićkom ulicom do župne crkve sv. Petra ap. gdje je uz molitvu podijeljen blagoslov s Presvetim.

U svečanoj procesiji sudjelovali su DVD Zaprešić, Kuburaško društvo, Lovačko društvo „Zaprešić“ i Puhački orkestar iz Zaprešića.

Na misnom slavlju i u procesijskom hodu pjevao je mješoviti župni zbor Sv. Cecilije.

Ilija Nikolić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: