HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.10.2016.

Proslavljena prva obljetnica posvete crkve u župi svetog Ivana XXIII.

Proslava župnog blagdana u župi svetog Ivana XXIII.

U utorak, 11. listopada, župa svetog Ivana XXIII., pape u zagrebačkoj Dubravi, proslavila je blagdan svog zaštitnika i Dan župe, kao i prvu godinu od posvete župne crkve. Proslavi župnog blagana prethodila je trodnevnica. U subotu, na prvi dan trodnevnice svetu misu je predvodio dugogodišnji župni suradnik fra Ante Bekavac, župnik župe Sv. Ivana Krstitelja u Tounju, drugi dan trodnevnice svetu misu je predvodio vlč. Ivan Valentić, povjerenik za Pastoral mladih zagrebačke nadbiskupije, dok je trećega dana priprave svetu misu predvodio fra Rozo Brkić, župnik župe sv. Roka u Virovitici.

Proslava dana župe završila je svečanom svetom misom koju je predvodio msgr. Mate Uzinić, dubrovački biskup, koji je vjernicima poručio da, poput pape Franje, za svoj uzor pred kraj ove godine milosrđa uzmu baš svog zaštitnika te naprave iskorak prema svoj braći i sestrama koji žive na periferiji Crkve i društva te im na vlastitom primjeru pokažu pravo lice Crkve i pomognu da ponovno uđu u zajedništvo s Kristom.
Na kraju svete mise župnik Kristo Brkić uputio je zahvalu biskupu i svim svećenicima koji su uveličali ovo slavlje, a zatim i vjernicima i župnim suradnicima koje je, kao i goste i hodočasnike pozvao na nastavak slavlja i druženje u župnim prostorijama.
Ispišite stranicu: