HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.05.2016.

Proslavljen titular župe u Sopotu



Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove titular je župe u Sopotu. Za samu svetkovinu župljani su se pripremali kroz trodnevnu duhovnu obnovu, a blagdan Tijelova proslavljen je svečanom svetom misom i tijelovskom procesijom.
 
Svečano misno slavlje na blagdan Tijelova u prepunoj crkvi predvodio je mons. Ilija Janjić, biskup kotorski. Koncelebrirali su sadašnji župnik vlč. Ivan Kobešćak, župni suradnik o. Zrinko Petar Nikolić, bivši župnik vlč. Josip Dumbović i trajni đakon Stanko Mikulić.

Na svetoj su misi, uz mnogobrojne župljane, na poseban način sudjelovali vjernici u narodnim nošnjama, prvopričesnici i krizmanici u svojim svečanim haljinama, a mješoviti župni zbor misno slavlje i procesiju pratio je pjesmom.



Homiliju je mons. Ilija Janjić započeo zapjevavši prvu kiticu pjesme „Klanjam ti se smjerno“ kao uvodnu meditaciju. Vjernici su zapjevali zajedno s njime te se tako na simboličan način poklonili Kristu u Presvetom oltarskom sakramentu. Tijekom homilije biskup je naglasio važnost dobre pripreme za primanje euharistije, osobito u obliku svete ispovijedi. Pozvao je vjernike da često dolaze Kristu i primaju dar koji nam je ostavio, sebe samoga.

Nakon misnog slavlja uslijedila je svečana Tijelovska procesija u kojoj je sudjelovao veliki broj vjernika.



Proslavi Tijelova prethodila je trodnevna priprava koju je vodio o. Ivan Ike Mandurić.

Ida Vincelj
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: