HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.05.2016.

Proslavljen blagdan svetog Florijana u Zaboku



Okupljanjem vatrogasaca ispred zabočkog DVD-a, započela je u srijedu, 4. svibnja proslava blagdana sv. Florijana u Zaboku. Svečana procesija uz pratnju limene glazbe DVD-a Zabok uputila se prema župnoj crkvi sv. Jelene Križarice gdje se održalo misno slavlje, koje je predvodio zabočki župnik i član DVD-a Zabok Marijan Culjak.
 
U svečanim odorama zabočki su vatrogasci zahvalili svome nebeskom zaštitniku te odali počast svim pokojnim vatrogascima sa zabočkog područja, ali i s područja cijele Hrvatske.  

Župnik je naglasio kako su se vatrogasci uvijek odlikovali kao ljudi poštenja i istine. Te odlike vatrogasca i vatrogastva – poručio je župnik – nosite i vi dragi prijatelji, a to činite i dalje s velikim ponosom.



U tom pogledu ništa se nije promijenilo jer i danas čim se spominje riječ vatrogasac tu su i dalje prisutni atributi koji govore o požrtvovnosti, dobroti, iskrenosti, o međusobnom prijateljstvu, povjerenju pa i bratskoj ljubavi.
 
Želim vama i sebi da budemo drugima primjer i ohrabrenje kako se isplati živjeti i voljeti ovo naše Zagorje gdje nas je Bog smjestio od davnina i da ako treba uložimo i najveće žrtve da sačuvamo tu svoju rodnu grudu od bilo kakovih nepogoda i katastrofa - zaključio je župnik Culjak.
 

Darko Fiket
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: