HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.08.2017.

Proslavljen blagdan sv. Roka u Dugoj Resi



U župi Blaženog Alojzija Stepinca u Dugoj Resi proslavljen je blagdan sv. Roka u filijalnoj kapeli u srijedu 16. kolovoza te u nedjelju 20. kolovoza. Na sam blagdan sv. Roka mise su predvodili u 9.30 vlč. Ivan Vučak, u 11.30 vlč. Duje Kurtović, te u 18 sati vlč. mr.sc. Tomislav Škender.



Na Rokovsku nedjelju mise su predvodili u 9.30 vlč. mr. sc. Tomislav Škender, u 11.30 vlč. Tomislav Krajačić, te završnu misu u 18 sati preč. Dražen Karačić, župnik župe Presvetog Srca Isusova iz Karlovca, u zajedništvu s vlč. Filipom Vicićem, župnikom iz Novigrada na Dobri i vlč. Brankom Risekom, upraviteljem župe Blaženog Alojzija Stepinca u Dugoj Resi.



Preč. Karačić je u svojoj homiliji naglasio da se moramo predati Bogu, ne samo u dobrim već i u lošim vremenima, te poput našeg zaštitnika sv. Roka u ljudima među kojima živimo prepoznati Onoga za kojega je i sv. Rok  bio spreman umrijeti.



Svetim misama prisustvovali su brojni župljani, koji su se u svojim brigama i problemima, preporučili svome zaštitniku svetom Roku, kako bi ih i dalje pratio u životu.


Ispišite stranicu: