HR

Aktualnosti

Objavljeno: 02.10.2022.

Proslava župnog blagdana Župe sv. Terezije od Djeteta Isusa

U Župi sv. Terezije od Djeteta Isusa održana je trodnevna priprava uoči obilježavanje župnoga blagdana koji se slavi 1. listopada. Prvoga dana priprave svetu je misu predslavio vlč. Branimir Jagodić, kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta i pastoralni pomoćnik u Župi sv. Marka Križevčanina. Drugoga dana trodnevnice sveto je misno slavlje predvodio vlč. Mate Cikoja, župni vikar u Župi sv. Josipa, Trešnjevka. Don Tomislav Lukač, župni vikar Župe Duha Svetoga – Jarun predvodio je misno slavlje trećega dana priprave za župni blagdan.



Tijekom trodnevnice istaknute su misli i djela svete Male Terezije od Djeteta Isusa koja trebaju biti poticaj na življenje vjerničkoga života u suvremenom kontekstu. U njezinu su kratkom ovozemaljskom životu dominirale vrednote ljubavi i požrtvovnosti te ih trebamo prihvatiti i oživotvoriti radi ostvarenja vjerničkih nastojanja – sjedinjenja s Isusom Bogom Stvoriteljem.



Na dan proslave župnoga blagdana, 1. listopada, jutarnju je misu predslavio vlč. dr. sc. Vlado Mikšić, a središnje svečano misno slavlje predvodio je vlč. mr. Marko Vuković, uz koncelebraciju desetak svećenika. Svojom je homilijom poslao poruku da umjesto iščekivanja velikih događaja svoje djelovanje treba usmjeriti na činjenje malih dobrih djela prema bližnjima jer upravo na taj način otkrivamo Boga, s Njime se susrećemo i Njega ljubimo. U svetoj Maloj Tereziji pronalazimo istinski uzor osobe koja je ljubila Boga i svoj život usmjerila prema stjecanju vječne Božje ljubavi. Njezina misao „Pouzdajmo se u Boga koji nas ljubi više nego što sami sebe ljubimo“ poticaj je na dublje vjerovanje i pouzdanje u našega Oca.



Izloženim relikvijama sv. Terezije od Djeteta Isusa mnoštvo je hodočasnika i župljana iskazalo poštovanje. Izrekli smo iskrene molitve i molimo i dalje zagovor svoje župne zaštitnice.


Župa sv. Terezije od Djeteta Isusa, Zagreb
Ispišite stranicu: