HR

Aktualnosti

Objavljeno: 23.10.2016.

Proslava župne svetkovine u Jelkovcu



U subotu, 22. listopada u Župi sv. Ivana Pavla II., pape u Jelkovcu svečano je proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika župe.  

Župu tada bl. Ivana Pavla II. pape proglasio je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić 18. prosinca 2011., te se ove godine obilježava peta godišnjica osnutka.

Tim povodom svečanu misu u  zajedništvu sa svećenicima Resničkog dekanata predslavio je vlč. Darko Bručić Pavuk, sadašnji upravitelj župe bl. Ivana Merza Špansko, koji je u župi Jelkovec bio prvi župni vikar, uz upravitelja župe vlč. Josipa Horvata. 

U svojoj propovijedi vlč. Bručić Pavuk govorio je o ljubavi prema Isusu. Pravi primjer te ljubavi bio je sv. Ivan Pavao II. koji je prilikom preuzimanja papinske službe 22. listopada 1978. ponovio riječi apostola Petra iz današnjeg Evanđelja kojima odgovara na Isusov upit ljubi li ga više od ostalih.

U tom trenutku Ivan Pavao II. bio je svjestan da je u njegovom slučaju to tako, te je iz tog razloga i prihvatio službu za koju je bio izabran.

Pet godina nakon osnutka, u župi Jelkovec župni život i dalje se odvija u prostoru atomskog skloništa, pa je na kraju misnog slavlja upravitelj župe vlč. Horvat, prisjećajući se dolaska u župu s vlč. Bručićem, izrazio nadu da će u dogledno vrijeme naselje Jelkovec dobiti i župnu crkvu.

Za župnu svetkovinu vjernici su se duhovno pripremali trodnevnicom. Prvog dana trodnevnice misu je predslavio Davor Lukačević, župni vikar u Župi sv. Antuna Padovanskog - Sesvetska Sela, drugog dana trodnevnice  vlč. Luka Brešić,  župni vikar u Župi Navještenja BDM - Velika Gorica, a trećeg dana vlč. Marinko Golek,  župni vikar u župi sv. Petra apostola - Zaprešić.

Misna slavlja trodnevnice animirali su dječji zbor „Dječica Ivana Pavla“ , župni mješoviti zbor i zbor mladih, a svečanu misu na samu župnu svetkovinu župni mješoviti zbor koji vodi gđa Neda Sakač.


Kristina Hrečuk
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
 
Ispišite stranicu: